معرفی مرکز نوآوری
در این مطلب مرکز نوآوری دانشگاه امام صادق علیه السلام را ضمن بیان چشم اندازهای این مرکز برای علاقهمندان معرفی مینماییم.
مرکز نوآوری دانشگاه امام صادق علیه السلام پس از دو سال فعالیت غیررسمی تحت عنوان «مرکز نوآوری و کارآفرینی اجتماعی دانشگاه امام صادق علیه السلام» جهت طراحی، ایجاد زیرساختها و تعیین شیوه ورود به عرصه نوآوری، در نیمه اول سال ۹۸ با عنوان جدید «مرکز نوآوری دانشگاه امام صادق علیه السلام» معرفی شد تا فرایند نوآوری و ایدهپردازی در حوزه علوم انسانی با رویکردی نوین با قوت و سازماندهی بیشتری شتاب پیدا کند.
نوآوری حاکمیتی، از اهداف اصلی مرکز نوآوری
ازجمله اهداف کلان این مرکز، نوآوری حاکمیتی است. یعنی با شناسایی مسائل نظام حاکمیتی و از طریق خلق ایده های نوآورانه به حل مسائل و مشکلات خرد یا کلان نظام می پردازد.
همچنین با توجه به ظرفیت دانشگاه امام صادق علیه السلام در حوزه علوم انسانی در کشور با تمرکز با رشته های مرتبط با اداره کلان جامعه اسلامی از جمله علوم سیاسی، مدیریت، اقتصاد، فرهنگ و ارتباطات، حقوق و الهیات با رویکرد معارف اسلامی و اشراف این رشته ها بر شیوه های اداره کشور، چنانچه تمرکز خوبی بر این هدف صورت بپذیرد، دسترسی به مقصود، دشوار نخواهد بود.
در ادامه و بطور خلاصه، مهمترین اهداف شکلگیری مرکز نوآوری را به همراه عملکردهای آن از ابتدا تا کنون بررسی میکنیم.
مهم ترین اهداف مرکز
اهم اهداف مرکز نوآوری دانشگاه امام صادق علیهالسلام به شرح ذیل است:
۱. فرهنگ سازی نوآوری
ایجاد دغدغه و تکاپو بین دانشجویان از طریق برگزاری رویدادها، دورهها، انتشار محتوا در سایت و کانال مرکز نوآوری و برگزاری کارگاه های انتقال تجربه کارآفرینی. دراین برنامهها سعی در ترغیب دانشجویان به ورود در عرصه ایده پردازی نوآورانه داریم.
۲. حل مسائل حاکمیت
شناسایی مسائل حاکمیتی و تلاش برای رسیدن به یک راه حل از طریق برگزاری رویدادهای ایده پردازی (نظیر رویداد کندو) و همچنین تشکیل بانک ایدههای برتر و اتصال آنها با نهادها و مسئولان مرتبط.
۳. شتابدهی ایدهها در حوزه علوم انسانی اسلامی
ارائه خدمات مادی و معنوی به تیمها و ایدهپردازان توانمند در تبدیل مباحث فکری و انتزاعی علوم انسانی به راهحلهای عملی و کاربردی قابل استفاده در سطح جامعه با/بدون استفاده از فناوری های سخت، دوره پیش شتابدهی و شتابدهی نظیر فضای کار اشتراکی، اینترنت پرسرعت، خدمات منتورینگ(مشاوره مربیان باسابقه) از حوزه تیمسازی تا ارائه و تولید محصول در این مرکز ارائه میگردد.
۴. تربیت مربی در حوزه علوم انسانی اسلامی
تربیت مربیان «نوآوری در علوم انسانی» از طریق برگزاری کارگاهها، پخش و تحلیل فیلم، مطالعه کتابهای مطرح در این زمینه میباشد که به جهت آشنایی با ادبیات نوآوری و علوم انسانی و سپس تلفیق این مطالب و تولید محتوای حوزه نوآوری علوم انسانی اسلامی صورت میپذیرد.
تحقق این هدف، گامی مهم در جهت مرجعیت دانشگاه امام صادق علیهالسلام در این موضوع خواهد بود.
در مرکز نوآوری دانشگاه امام صادق علیه السلام، از ایدههایی که پاسخگوی دغدغههای فوق باشند، با آغوش باز استقبال میکنیم.